Закон про медіа на доопрацювання, а закон про дезінформацію навіть не дійшов до ВР, – Разумков

У вівторок, 4 лютого, спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу "112 Україна", на ток-шоу "Пульс", розповів, що в ВР вже опрацьований закон про медіа, проте закон про дезінформацію в парламент ще не надходив. Він зазначив, що закони слід розглядати окремо один від одного.
"Давайте розділимо два питання, тому що в уяві наших шановних телеглядачів і глядачів в студії і дуже часто ваших колег це одне і те ж – закон про дезінформацію, який розробляється міністерством Бородянського, про який ви щойно згадали, і закон про медіа, який розробляється ВРУ, головою комітету Ткаченко Олександром, вашим колегою ", – заявив Разумков.

Він розповів, що закон про медіа опрацьований, однак він знаходиться в доопрацюванні. Відносно нього будуть проводитися і громадські слухання з журналістами. Також очікується висновок європейських партнерів. Завтра закон точно не будуть голосувати
"Там дуже багато речей, які будуть корисні і вам, і українському суспільству, і для розвитку всієї галузі. Є питання, які треба буде, мабуть, так само проговорити, врахувати. Я коли їхав до вас на ефір – у мене була якраз можливість з ним (Олександром Ткаченком, – ред.) поспілкуватися. І якщо я не помиляюся, можу помилитися в цифрах, проте ключові дискусійні питання щодо цього законопроекту стосуються близько 11 або 12 правок з 12 статей. у цілому закон – це 123 або 124 статті . Дійсно, і він ще навіть не пройшов перше читання, тому говорити ьогодні про те, яким він буде, м'яко кажучи, зарано ", – додав спікер парламенту.
Що стосується закону про дезінформацію, то Дмитро Разумков розповів, що він ще не прийшов у ВР, але вже зібрав багато критики з боку журналістів і нардепів. На думку спікера, більшість цей закон не підтримує. . (TagsToTranslate) û (t) ò (t) ÿ à (t) â é

Источник – antikor.com.ua